FAQ

Vanlige spørsmål

Ja. Royal Purple® motoroljer og smøremidler er blandbare med andre smøreoljer og ingen spesielle ting skal gjøres for å skifte over til Royal Purple®.

Royal Purple® anbefaler å følge motorfabrikantens anbefalte kjørelengdeså lenge motoren er under nybils garanti. I rene motorer som ikke lengre er under garanti så kan en kjøre opp til 20.000 km og skifte filter hver 5000 til 7000 km. (Etterfyll olje, hvis nødvendig.) I skitne motorer så anbefaler Royal Purple® å skifte olje mellom 5.000 til 8.000 km inntil motoren er ren og fri fra avleiringer. På denne måten vil det på en gradvis måte å bli fjernet spor etter tidligere dårlige smøreoljer eller manglene vedlikehold samt tidligere mekaniske problemer. Det vil forhindre overbelastning på oljesystemets komponenter som pumpe og grovfilter. Forhold som drivstoffinnblanding i oljen eller lekkasje fra kjølesystemet, tette luftfilter og lavt oljenivå er alle med på å forkorte brukstiden av oljen.

Ja, Royal Purple® leverer i øyeblikket mange forskjellige viskositeter i henhold til API lisensierte motoroljer. (Se Royal Purple® motorolje produktside eller besøk  API Engine Oil Licensing and Certification Website for mer informasjon). For riktig innkjøring av motoren så anbefaler Royal Purple® deg å vente til det første oljeskift som bilfabrikanten anbefaler før du skifter over, eller minst 3000 km i en ny bensinmotor og minst 10.000 til 12.000 km i en dieselmotor.

Royal Purples motorolje er produsert for å skape den aller beste smøreolje og for å oppfylle API / ILSAC krav til spesifikasjoner. Racingoljen varier i viskositet og kjemisk oppbygging i forhold til SAE motoroljer for å kunne gi det aller beste resultat uten å måtte ta hensyn til API, SAE og / eller ILSAC spesifikasjoner.

Royal Purple® gir deg flere muligheter. Våre standard motoroljer er laget for å være bedre enn de fleste racing-oljer på markedet. Men Royal Purples racing oljer har gitt navnet racingoljer en ny dimensjon. Royal Purple’s racing oljer tilbyr nå enda større ytelser enn deres standard motoroljer. Når det er sagt, så la oss se hvilke oljer som kan passe ditt behov.

Som en tommelfingerregel så anbefaler Royal Purple® å bruke en viskositet nærmest den du bruker nå. (D.v.s. hvis en bruker en vanlig eller en syntetisk 20W50 racingolje så ville det være best enten å bruke den vanlige Royal Purple’s SAE 20W50 motorolje eller oppgradere til Royal Purple’s Racing 51). Toleransene i motoren kan spille en rolle i hvilken olje som burde brukes. En motor med større klaringer (e.g. større enn .003″) burde bruke en tyngre olje, enn en motor med mindre klaringer (e.g. .002″) for å opprettholde oljetrykket ved tomgang.

Husk at det er bedre å være litt konservativ og bruke litt tyngre oljer til å begynne med, og heller gå til lavere viskositeter når du får litt mer erfaringer og føler deg komfortabel med det.